Poros Animal Welfare Society
Registrerad stiftelse No. 6711/2001


Bilder från insamlingsmiddagar

2014 Saga  2015 Apagio   2015 Punda Pub   2016 Sti Rota


PAWS grundades 2000 av några ivriga utlänningar för att försöka minska det svåra tillståndet för kringströvande hundar och katter på ön. Eftersom ön är så liten fanns inte tillräckligt med arbete för en permanent veterinär så våra husdjur blev heller aldrig undersökta.

Vi uppnådde stiftelsestatus 2001 och med hjälp av borgmästaren och hans personal har vi nu en bra ordnad klinik med besök en gång i månaden av en exeptionell veterinär, Yiannis, och hans assistent Jane från den närliggande ön Aegina som sköter våra husdjur och vårdar våra lösdrivande djur. Vårt huvudsakliga mål för våra vilda och lösgående katter är att föda dem och sterilisera dem och vi har skött om ca 500 katter och ungefär 50 hundar sen starten. Vi har även besök från "Friends of the Cat Veterinaries" då och då.

Vi startade med liten inkomst och organiserade middagar och andra olika penninginsamlingar och har nu en hanterlig inkomst, men behöver fortfarande gåvor för att kunna fortsätta sköta välbefinnandet för våra djur. Skulle någon vilja bidra så har vi ett bankkonto på Alpha Bank i Poros, under namnet "PAWS", och Du kan vara säker på att pengarna kommer till nytta. Alla pengar går 100% till djuren. Alla arbetar frivilligt och tar inget betalt alls för arbetet. Se PAWS adress för postcheck, postanvisning etc.

Vi har lyckats hitta hem till väldigt många katter och hundar, fast det är fortfarande många katter som vi inte kan sterilisera på grund av lokal tro, så det kommer att vara ett bestående problem, men åtminstone till största delen har vi friska djur. Hundar är nu under kontroll och vi har bara fyra lösdrivande som är helt underbara och som vi hoppas hitta hem till under året.

2005 gav "The Royal Society for the Provention of Cruelty to Animals (R.S.P.C.A.)" oss ett "Certificate of Recognition on Level 1" till 2010, och har försett oss med två djursparbössor som står uppställda längs kajen där vi får in några Euro från turister.
 


Den här sparbössan står utanför taxistationen
 

Vi har ett medlemskap som heter "Friends of PAWS" (PAWS Vänner) för medlemmar utomlands, så kontakta oss om Du är intresserad. Årsavgifter är 10 Euro. Den kan skickas till PAWS adress. Du får medlemskort, medlemsnummer och uppdateringar under året.

Grekland har ett fruktansvärt rykte för att på det rysligaste sätt förgifta sina oönskade och lösdrivande djur, och vi försöker alltid att utbilda och stoppa detta beteende. Med ungdomarna kommer mer och mer intresse och förståelse, och ofta tar ungdomarna hand om de lösgående djuren och hjälper oss att hitta nya hem till dem. Vi har många stora båtar som besöker ön under sommaren, och tyvärr överger många ägare sina hundar när det är dags att åka iväg. Ofta ser vi hundar som springer längs kajen och letar sina ägare. Det är ett annat problem som vi måste kämpa med och som utgör huvuddelen av våra lösdrivande hundar, som sorgligt nog har svårt att anpassa sig till vilt leverne efter att ha varit husdjur.

Skulle Du vilja hjälpa och stödja oss på något sätt,
här finns adress och bankkonto:

Poros Animal Welfare Society
Raffles Place, Perlia
POROS
Troizinias 180-20
GREECE


E-MAIL: paws.poros@gmail.com or porosanimalwelfaresociety2015@gmail.com

Donationer till PAWS:

PayPal-konto: porosanimalwelfaresociety2015@gmail.com

Alpha Bank Account No: 160-00-2001-000054;  till namnet PAWS


TACK!

  Gilla oss på Facebook: